7 cele mai comune mituri despre orele de programare online

Programarea este cu siguranță o profesie a viitorului. Iată de ce, orele de programare online au scopul de a-i învăța pe toți doritorii bazele acestei meserii. Chiar dacă programarea capătă o popularitate din ce în ce mai mare, predominanța miturilor este de nelipsit. Ele poziționează codingul ca fiind ceva solitar, greu de învățat și foarte solicitant.

Iată de ce, în acest articol ne propunem să demitizăm 7 dintre cele mai comune mituri despre orele de programare online. Citește în continuare pentru a afla adevărurile.

1. Programarea este plictisitoare

copil plictisit în fața calculatorului

Unul dintre cele mai cunoscute mituri, promovat în special de persoanele care nu au încercat niciodată să programeze este faptul că programarea este plictisitoare. Ei bine, îți spunem cu mare drag că e viceversa.

Orele de programare online pot fi foarte interesante, mai ales atunci când sunt utilizate tehnologiile VR și AR. Realitatea virtuală și augmentată sunt resursele unice pe care Bloomcoding le utilizează în cadrul lecțiilor. Cu ajutorul ochelarilor VR și a cubului AR, îi învățăm pe copii bazele programării, astfel încât aceștia să exclame: „Mai vreau la ore!”. 

Cine a spus că programarea nu poate fi învățată prin intermediul jocurilor? Creăm proiecte interesante (cum ar fi parcuri de distracție, muzee, labirinturi și orașe) pentru a nu-i lăsa pe copii să se plictisească la ore. Programarea poate fi foarte captivantă, atunci când există resursele necesare pentru a o face astfel!

2. Trebuie să fii bun la mate ca să știi programarea

copil rezolvând ecuații matematice la tablă

Încă un mit adesea întâlnit este acela că nu poți fi un bun programator, dacă nu cunoști matematica. Ei bine, venim să îți spunem că programarea te poate face să iubești matematica și îți poate ridica reușitele școlare.

Chiar dacă programarea este o știință exactă, modalitățile de experimentare sunt nenumărate. Ea poate fi învățată prin intermediul sintaxei vizuale, a celei de text, cu ajutorul jocurilor, a exemplelor din viața reală, iar modalitățile nu se termină aici.

La Bloomcoding, începem treptat: inițial cu ajutorul sintaxei vizuale, apoi cu cea de text, pentru a ajunge ulterior la un nivel mai avansat. Mai mult, o să începi să iubești atât de mult programarea, încât nici nu îți vei da seama când vei ajunge să te descurci de minune și la matematică.

Odată ce prinzi logica (iar noi îți oferim toate resursele pentru a-ți fi cât mai ușor), celelalte științe exacte îți vor părea floare la ureche.

Lecție de probă gratuită

Încearcă acum o lecție de probă absolut gratuită și nu îți mai face griji de viitorul copilului tău!

3. Odată ce ai înțeles un limbaj de programare, ai terminat-o cu învățatul

Până la momentul actual, există zeci de limbaje de programare în lumea întreagă, iar unele sunt încă în proces de dezvoltare și actualizare. Acest lucru nu ar trebui să te sperie, însă nici să te asigure că un singur limbaj din toate cele existente este îndeajuns pentru a fi as la informatică.

Chiar dacă, trebuie să recunoaștem, unele limbaje sunt demodate și rareori utilizabile, totuși pentru a fi un programator bun, ar fi bine să știi cât mai multe dintre ele și să le folosești cu drag.

Iată de ce, îți propunem un curriculum care îți va pune bazele unora dintre cele mai cunoscute limbaje. Cu noi, vei ști cum să programezi în Python și Lua și o vei face într-un mod cât mai interesant.

Știm că îți plac jocuri precum Minecraft și Roblox, iar la Bloomcoding vei învăța cum să și le dezvolți și să le creezi de la zero. Programarea înseamnă perfecționare continuă, iar odată ce o înveți cu plăcere, progresul vine de la sine. 

4. Un limbaj de programare este mai bun decât celelalte

person coding on a macbook pro

Chiar dacă unele limbaje sunt mai întrebuințate decât celelalte, totuși fiecare dintre ele își are propriile beneficii și te poate învăța să îți diversifici capacitățile.

Un limbaj poate fi mai potrivit pentru a programa lucruri grafice, altul pentru a crea pagini web, pe când un al treilea îți poate face munca mai ușoară atunci când dorești să îți creezi propriul joc sau să îți personalizezi interfața propriului blog.

Cu cât mai multe limbaje cunoști, cu atât mai complex și interesant este rezultatul final și devii un angajat mai valoros. Chiar și cunoașterea unui limbaj neîntrebuințat (cum ar fi pascal) îți poate lărgi spectrul cunoștințelor și te poate ajuta să înveți mai rapid alte tipaje (sau concepte matematice).

Programarea nu are limite. De aia, îți poți crea propria abordare, iar noi te vom ajuta să obții doar beneficii din ea. 


5. Programarea nu e pentru toți

Cu siguranță, un lucru ce pare interesant pentru cineva, poate fi dificil pentru altcineva. Și aici nu ne referim doar la informatică, ci și la arte, muzică, biologie, chimie sau chiar limbi străine. Fiecare persoană își are propriile interese și pasiuni, iar acest lucru este complet ok.

Cu toate acestea, fiecare copil poate învăța programarea și poate fi bun la ea. Acesta este, de fapt, și scopul nostru, să învățăm un milion de copii programarea. Suntem siguri că, oferind resursele potrivite, explicațiile necesare și un pic (sau mai multă) distracție, oricine poate cunoaște bazele programării și le poate întrebuința de minune, în orice domeniu de interes.

Nu ne crezi? Atunci ce zici de arta digitală, muzica electronică pe care o poți crea cu ajutorul propriului calculator, jetoanele nefungibile (sau NFT) și multe altele. Viitorul este digital, iar noi îți sărim în ajutor pentru a putea profita la maxim de toate oportunitățile pe care ți le oferă orele de programare online. 

6. Ești prea tânăr pentru orele de programare online

un copil mic la orele de programare online

După câte deja știi, vârsta nu va fi niciodată un impediment pentru a învăța ceva nou, în special programarea. Din contra, programarea este asemănătoare limbilor străine, cu cât mai devreme o înveți, cu atât mai bine te vei descurca în viitor.

Mediul online oferă posibilități nelimitate, iată de ce, te asigurăm că programarea este unul dintre ele. Nu e niciodată prea târziu să înveți programarea, fie că ai terminat deja o facultate sau dorești să te reprofilezi.

Nu există o vârstă limită, atâta timp cât există dorință și scop. La Bloomcoding, oferim alfabetizare digitală și introducere în programare, începând cu vârsta de 5 ani. Învățăm bazele programării de la 7 ani și oferim programe avansate pentru adolescenții de 12-14 ani, perfecționând curriculumul continuu.      


7. Ai nevoie de timp îndelungat pentru a deveni bun

Dacă dorești să devii un expert în domeniul care te interesează, într-adevăr ai nevoie să acorzi mult timp și multă dedicație pentru a deveni foarte bun. Cu toate acestea, timpul nu este mereu unealta potrivită pentru a-ți măsura abilitățile.

Poți deveni bun la programare în câteva luni, dacă știi cu ce să începi și la ce lucruri să acorzi o atenție mai deosebită. Vei observa că nu doar abilitățile tale în programare s-au îmbunătățit, dar și atenția, ordinea personală, logica și gestionarea timpului.

Până la urmă, mereu va fi loc pentru mai mult, chiar și cu ani buni de programare în spate. Iată de ce, asigură-te că ești conștient de acest lucru, că nu le poți cuprinde pe toate, însă te poți perfecționa în continuu. 


Orele de programare online sunt o bună metodă de a te convinge că miturile rămân doar mituri, iar ceea ce contează este experiența ta proprie și rezultatele bune care negreșit nu vor ezita să apară.

Un lucru esențial atunci când începi să înveți informatica este acceptarea ajutorului și învățarea prin greșeli. Noi îți vom fi alături și îți vom oferi ajutorul, astfel încât programarea să devină o pasiune, iar dorința de a învăța mai multe să te caracterizeze.

Te așteptăm cu drag la Bloomcoding, iar până atunci, mult succes la codat!  

Împărtășește-ți dragostea