10 activități de iarnă pe care să le faci alături de copiii tăi

Iată că a sosit iarna în calendar, ceea ce înseamnă că e timpul pentru săniuș, joacă și multe fapte bune. Suntem și noi mari fani ai timpului rece, dar mai ales ai sărbătorilor de iarnă. Iată de ce, ți-am pregătit o listă cu 10 activități de iarnă pentru tine și copiii tăi.

Citește mai departe pentru a-ți ridica buna dispoziție și a-ți surprinde copiii cu cele mai interesante activități. Iar la final, te bucurăm noi cu un concurs marca Bloomcoding!

1. Explorați propriul oraș/ localitate

Temperaturile reci nu sunt un motiv de a sta toată ziua în casă. Mai ales în ajunul sărbătorilor, când orașul îmbracă veșmântul festiv. Împreună cu toată familia, vizitați în weekend locurile mai puțin cunoscute ale orașului în care trăiți și nu uitați să treceți pe la târgurile de Crăciun.

În așa mod, îți vei bucura copiii și întreaga familie înainte de sărbători. Dacă ești în pană de idei, consultă internetul. Suntem siguri că vei găsi locațiile potrivite din vecinătate la un clic distanță.

2. Mergeți la patinat

Iar în categoria de patinaj includem schiatul și săniușul, întrucât reprezintă un trio fără de care iarna nu poate avea loc. Dacă vă aflați în special în apropierea zonei montane, derdelușul este un mare prieten.

Sperăm ca anul acesta să avem parte de zăpadă din plin, pentru ca cei mici să simtă feeria sărbătorilor. Dacă trăiești într-o zonă mai caldă, nu te întrista. Patinoarele sunt deschise în toată perioada rece a anului, chiar și dacă zăpada ezită să apară.

Vezi și: Cum reușești să petreci timp calitativ în familie

3. Spectacolele cu tematică de sărbători

Toată luna decembrie și o bună parte din ianuarie, nu uita să iei bilete la teatre, întrucât repertoriul abundă în tematici de sărbători. Teatrele de păpuși pentru cei micuți sau matineurile sunt o alegere perfectă în timpul vacanței. Nu uita doar să rezervi locurile din timp, pentru a te asigura că micuțul tău va fi atent pe toată durata spectacolului.

4. Organizați o zi în familie

Sărbătorile reunesc familiile și fortifică legăturile dintre membrii acesteia. Iată de ce, e timpul perfect pentru a organiza o zi întreagă dedicată celor dragi, și nu e neapărat ca această zi să fie cea de Crăciun sau Revelion.

E chiar de ajuns un weekend pentru a-i bucura pe cei apropiați cu prezența ta. Priviți filme de sărbători, desene animate, citiți povești și încercați noi jocuri de societate. E momentul potrivit pentru a vă încălzi inima și a simți căldura celor dragi. 

Lecție de probă gratuită

Încearcă acum o lecție de probă absolut gratuită și nu îți mai face griji de viitorul copilului tău!

5. Gătiți împreună

Și dacă tot am menționat despre timpul petrecut în familie, atunci e necesar să aducem în discuție gătitul. Masa de Crăciun nu ar mai fi la fel dacă bucatele nu ar fi gătite cu multă iubire. Întocmiți o listă de bucate pe care doriți să le faceți în această perioadă și începeți să experimentați.

Aveți dorința de a coace biscuiți de Crăciun, sau să decorați după bunul plac prăjitura de turtă dulce, ce ziceți de salate sau chiar băuturi extravagante? Acum e timpul să le încercați pe toate și să vă bucurați (sau să vă amuzați) de rezultatele finale. 

6. Vizitați muzee

Vacanța de iarnă aduce cu sine multe curiozități. Nu uita ca în acest timp să vizitați împreună cu cel mic expozițiile tematice de la muzeele din localitate. Suntem siguri că vizita la muzeu o să îl impresioneze și îi va aduce dorința nemijlocită de a cunoaște mai multe, de a explora și a învăța.

Pe de altă parte, muzeele sunt o modalitate potrivită de a stârni și curiozitatea adulților. Creează un itinerar cu locurile și expozițiile pe care ați vrea neapărat să le vedeți și începeți să o faceți chiar din acest weekend. Cu siguranță veți rămâne plăcut surprinși!

Vezi și: 7 activități ce vor îmbunătăți rapid relația părinte-copil

7. Decorați împreună

Sărbătorile de iarnă nu sunt aceleași fără bibelouri, un brad de Crăciun și multe luminițe. Decembrie e luna potrivită pentru a petrece timpul decorând interiorul casei, a veni cu idei creative și pur si simplu, pentru a crea.

Utilizați decorațiunile din anii precedenți, cumpărați câteva jucării noi pentru a reîmprospăta aspectul și fiți inventivi în ceea ce privește amplasarea ghirlandelor și a luminițelor. Nu uitați să ascultați și muzică tematică în timp ce pregătiți casa de sărbători. 

8. Scrieți o scrisoare moșului

Ceea ce știm din experiență proprie e că scrisorile pentru moșul nu trebuie amânate, ci scrise cât mai devreme cu putință. Anul acesta, dați frâu liber imaginației și lăsați-l pe cel mic să vină cu o modalitate nouă de a-și scrie dorințele. Ar putea fi un desen, o scrisoare decorată în stil victorian sau una sub aspect de cod (aici e însă important să o înțeleagă moșul) 🙂.

În orice caz, lăsați-l pe cel mic să-și exprime deschis dorințele, iar ajutorul din partea familiei nu ar fi de prisos. Moșul iubește nu doar copiii cuminți, ci și cei inventivi, pasionați de un anumit subiect și dornici de a cunoaște mai multe. Cine știe, poate că anul acesta Moș Crăciun va veni cu un dar special.

Vezi și: Sfaturi de parenting: 40 de întrebări pentru copilului tău

9. Clădiți un om de zăpadă

Și dacă tot vorbim despre activități de iarnă, atunci neapărat menționăm și clădirea unui om de zăpadă. Odată ce prima zăpadă va cădea (sau poate pentru unii a căzut deja) nu ezita să ieși afară cu cel mic pentru a te simți și tu copil.

Crearea unui om de zăpadă nu este doar o activitate amuzantă pe care o faci pe timp de iarnă, ci și un mod fenomenal de a petrece mai mult timp alături de copii. Trăiți acest moment din plin și bucurați-vă de oportunitățile pe care le rezervă iarna.

Însă să nu uitați să vă îmbrăcați cât mai călduros, astfel încât gerul să nu mai reprezinte o problemă, ci o bucurie. Iar dacă veți dori să împărtășiți rezultatul cu ceilalți, să nu uitați că și noi suntem nerăbdători de a arunca o privire în mediul digital creației voastre. 

 10. Creați un proiect în CoSpaces cu tematică de sărbători

Iar la final, cireașa de pe tort! Anul acesta, Bloomcoding organizează un concurs inedit pentru toți elevii școlii noastre. Doritorii de a participa pot crea individual sau în grup un proiect în platforma CoSpaces unde își vor prezenta ideea de sărbători. Proiectele pot fi realizate până la finele lunii decembrie, iar câștigării vor fi aleși prin vot pe rețelele noastre de socializare.

Fiecare categorie de vârstă, de la 7 la 14 ani, se va bucura de câte un câștigător în parte și va concura cu elevii aceleași categorii de vârstă. Deținătorii premiului 1 vor apărea ulterior în noile noastre articole de blog, unde vor vorbi despre experiența lor la crearea proiectului, despre lucrul în echipă sau individual și despre visurile și ideile de viitor. Sperăm că v-am interesat și așteptăm cu mare drag să vedem toate proiectele elevilor noștri!

concurs de proiecte Bloomcoding cu activități de iarnă

Iarna este un anotimp magic, întrucât oferă oportunitatea noilor începuturi, petrecerea timpului alături de cei dragi și punerea în practică a noilor idei și idealuri. Iată de ce, vă îndemnăm ca în acest an, să nu uitați de magia pe care o emanați, de visurile pe care le aveți și le doriți a fi realizate și de minunatul sentiment de a face bine și de a fi mai bun.

Vă dorim să aveți parte de sărbători fericite alături de cei dragi, de cât mai multe clipe frumoase petrecute alături de cei mici și de multă bucurie menită să vă umple casa și sufletele. La mulți ani! Iar noi ne vom revedea foarte curând într-un nou articol!

Împărtășește-ți dragostea